Pogosta vprašanja:

 •  Ali so plezalke zahtevne za uporabo?
Uporaba plezalk ne zahteva nobenih predhodnih znanj ali izkušenj.
 •  Ali so za varno uporabo plezalk potrebna posebna usposabljanja?
Posebna usposabljanja niso potrebna. Novim uporabnikom priporočamo predhodno seznanitev z navodili za uporabo.
 •  Kaj pomeni tritočkovni oprijem?
Tritočkovni oprijem pomeni, da so konice ali gumijasti oprijemi plezalke v vsakem trenutku uporabe na drog naslonjene v treh točkah. To je posebna prednost naših plezalk, saj to uporabniku zagotavlja boljšo stabilnost pri plezanju.
 •  Kakšne so prednosti tritočkovnega oprijema?
Plezalke so stabilne, nudijo dobro stojišče in se med uporabo ne zvračajo. Uporabnik ima občutek varnosti in stabilnosti.
 •  Ali se med plezanjem spreminja položaj stopal?
Med plezanjem se položaj stopal lahko spreminja, ker se drog z višino zožuje. Večina naših plezalk omogoča posebno regulacijsko nastavitev točke oprijema glede na debelino droga.
 •  Ali uporaba plezalk povzroča bolečine v gležnjih?
Bolečine v gležnjih so pogosta težava, ki nastopa pri uporabi plezalk. Bolečine v gležnjih pri uporabi naših plezalk niso prisotne. Inovativna konstrukcija in/ali regulacija omogočata optimalen položaj stopala. Med plezanjem ni nepravilne ga položaja in obremenitve na gleženj uporabnika. Ta prednost omogoča tudi dolgotrajnejše delo na drogu.
 •  Kakšne so prednosti regulacijskih plezalk?
Prednost je v tem, da lahko prilagajamo objemni lok plezalke debelini droga, ki se običajno proti vrhu zožuje. S tem zagotavljamo varno, stabilno stojišče na drogu s stopalom v naravnem položaju. Preprečeno je nagibanje stopalne ploskve plezalke, poševen položaj stopala in posledične nenaravne obremenitve v gležnju, ki povzročijo bolečine pri daljši uporabi. Regulacija objemnega loka rešuje prav ta problem.
 •  Ali lahko plezalke nastavljamo med plezanjem?
Točko oprijema lahko na enostaven način nastavljamo pred plezanjem in po potrebi tudi med plezanjem, na primer na polovici ali na vrhu droga.
 •  Ali lahko plezamo na poledenele in mokre drogove?
Da, vendar le na lesene drogove. Pri tipih plezalk za plezanje na lesene drogove (UNI-W- Standard, UNI-W- Classic), posebna razporeditev konic omogoča tudi varno plezanje na poledenelih drogovih, vendar v teh primerih priporočamo nekoliko previdnejšo uporabo. Uporaba plezalk za plezanje na betonske in kovinske drogove na mokrih ali poledenelih droga ni varna.
 •  Kako vzdržujemo plezalke?
Vzdrževanje plezalk je enostavno in nezahtevno. V skladu z navodili za uporabo ga lahko opravite sami. Priporočamo čiščenje in mazanje gibljivih delov, ter po potrebi menjavo izrabljenih delov (primer: trak za pritrjevanje na stopala).
 • Kje je možno nabaviti rezervne dele?
Rezervne dele vam zagotavlja vaš dobavitelj ali proizvajalec.
 •  Kako je zagotovljeno vzdrževanje in popravilo plezalk?
Za vzdrževanje ali morebitna zahtevnejša popravila se lahko obrnete na vašega dobavitelja ali proizvajalca.
PLE-MONT
Galos d.o.o.
Cesta na Hudo 57
4290 Tržič

Aleš Nagode s.p.
Pod gozdomm 9
4270 Jesenice, Slovenija, EU

T: +386 (0)41 373 368
E: info@pole-climbing.eu

Kontaktirajte nas >
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke